2014. sze 26.

Összegező

írta: Ross Satyr
Összegező

Még nem dőlt el, hogy lesz-e majd csattanó, egy igazán illetékes nyilatkozó e cikksorozat végén. De a hiányában is értelme lehet valamiféle összegzésnek. Lássuk tehát, kik szólaltak meg és mi volt a fő mondandójuk.

Hevesi_Tamas_01.jpgHevesi Tamás: „A koncertszínpad is, a labdarúgó pálya is a játékról szól. Játszani kell, alázattal, teljes szívvel, soha nem hamisan. Egy életen át.

 

images.jpgSimonyi András: „A befektetett munka egyedüli igazolását az elért eredmény adja. Nem minden pályatárs számára rokonszenvesek a módszereim, de igazolódott, hogy célra vezetőek.”

 

Mai 015.jpgAgárdi László: „Minden kelléknek, a díszlet minden elemének, a fénynek, a hangnak, a szövegnek, dallamnak, táncnak, de mindenek előtt az összes szereplőnek egyetlen célt kellene szolgálna: hogy az előadás sikeres legyen.”

 

 

 

U15 Döntő 1 nap 009.jpgKoltai Zoltán: „Ha felnőtt nemzetközi szinten a jegyzett csapatok sorába kívánunk kerülni, akkor a legnagyobb figyelmet,.a legtöbb forrást, a kétségbevonhatatlan szakmai, pedagógiai, orvosi, lélektani szakértelmet a legfiatalabbakra kell koncentrálnunk”

 

 

 

 

nóra 2.jpgPalkovics Nóra: „Mindent, amit eddig elértem, a mostani klubomnak köszönhetek. Igyekszem úgy élni, edzeni, játszani, hogy valamit vissza tudjak majd adni belőle nekik és talán majd a nemzeti csapatnak is.”

 

 

 

civil.jpgBöcskei Niki: „Egyértelmű, hogy igazi fejlődést a fiúcsapat befogadott tagjaként tudtam elérni. Meg kellett küzdenem az elismerés kivívásáért és a megtartásáért, de ha tehetném, minden leány társamnak ezt az utat javasolnám."

 

 

 

anita 1.jpgPádár Anita: „A labdarúgás csapatsport. Igaz, hogy a nagyon rövid krónikák többnyire csak a góllövőket említik meg, de mindannyian tudjuk, hogy a gólra vezető támadásban a kapustól kezdve az összes társ benne van, ha csak a pontos helyezkedésével is.”

 

 

juditma.jpgMedvegy Judit: „A labdarúgásnak számos válfaja, verziója van, űzhetik füvön, salakon, homokon, akár a Balatonban fejelgetve is. És játszhatják a Maracana soktízezer nézője előtt vagy az afrikai dzsungel tisztásán, játszhatják ép vagy speciális gondoskodást igénylő sportolók – a játék öröme a legfontosabb.

 


U15 Döntő 2 nap 024.jpgKiss László: „Nem kétséges, hogy labdarúgó edzőnek lenni különleges hivatás, mert komplex ismereteket követel meg. Erre a területre is vonatkozik az élethosszig tartó tanulás – különben a csapatod nem lesz képes megelőzni a vetélytársát.

Csepelyi Adrienn: --- (Az interjúalany a javításra, korrigálára neki elküldött szöveget annyira megváltoztatta, hogy gyakorlatilag csak a kérdések maradtak érintetlenek. A szöveg így erősen reklám és önreklám jellegű lett. Emiatt a Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy ezt a "javított" szöveget nem közli.)

 

dunai.jpgDunai Zoltán: A látványsportban sem kell feltalálni a spanyolviaszt. A „professzionális” jelző ott is, ahogy az üzleti életben is, azt jelenti, hogy az illető játékos, csapat, stáb a szakmája követelményeinek teljes körű kielégítésével végzi a munkáját.

 

 

válcsi.jpgMarkó Edina: „Ha most még a számok nem is mutatják, de meggyőződésem, hogy nem téves az út, amelyen járunk, mert a fejlődésnek egyértelmű jelei vannak.

 

 

 

A cikksorozat egyes darabjait összesen jóval több mint 400 alkalommal nyitották meg elolvasásra. Nyilván minden olvasónak kialakult valamiféle véleménye - azt azonban megtartották maguknak. Mi megpróbáljuk tenni a dolgunkat - falra a borsót, vízre az írást -, miközben a vizsgált terület a maga sajátos törvényszerűségei szerint mozog. Ösztönösen is lehet persze előre felé haladni, nem is kicsi az esély. Ha a lehetséges irányok egy teljes kört írnak le, akkor 1:360 annak az esélye, hogy jófelé megyünk.

Szólj hozzá