2014. aug 08.

Intermezzo

írta: Ross Satyr
Intermezzo

Amint a kedves olvasó meggyőződhetett róla, jó néhány beszélgető társammal minden nehézség nélkül össze tudtunk ülni és egy röpke kellemes óra alatt számos dologra ki tudtunk térni. Amellett ezek a beszélgetések segítettek abban is, hogy az interjúalanyok személyes, emberi oldalából is többet lássunk meg.

A Bevezetés korrektül felsorolja, kikkel történt előzetes egyeztetés arról, hogy augusztus folyamán feltétlenül visszatérnek a kérdésre és szívesen fejezik ki álláspontjukat. Tegnap, augusztus 7-én.még egyszer emlékeztettem a még meg nem szólaltakat, megnyitva számukra a már elkészített interjúkba való betekintés lehetőségét. Adok az üzleti életben megszokott tizenöt napnyi türelmi időt, és ha sem udvarias lemondó nyilatkozat nem érkezik, sem az interjúra való készségüket nem erősítik meg, akkor joggal vonom le az egyértelmű konzekvenciákat. Természetesen figyelembe veszem, ha halaszthatatlan tennivalók, szabadságolás, egyéb elfogadható ok miatt maradt el még az elemi udvariasság körébe tartozó reagálás is.

A szituációt érdekessé teszi, hogy a még hátra levők mind vagy alkalmazottai, vagy partnerei az MLSZ-nek. Elképzelem őket, amint taszigálják, lökdösik egymást előre: "Te legyél a következő, én ráérek...". Addig  pedig fölelevenítünk korábbi beszélgetéseket, olyanokat, amelyek során a mondottak őszinte voltához, valóság- és igazságtartalmához kétség sem férhetett.

Szólj hozzá